Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Μαρμελάδα ακτινίδιο με μήλο

Φέτος στη μαρμελάδα χρησιμοποίησα 1 κιλό ακτινίδια και  3 μήλα,και δεν πρόσθεσα καθόλου νεράτζι.Εγινε πραγματικά υπέροχη!



Ακτινίδιο: Η Κίνα θεωρείται η επικρατέστερη πατρίδα του ακτινιδίου, από τα αρχαία χρόνια. Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία ενώ περιέχει βιταμίνη C σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεϊνη που περιέχει.

 Γευστική μαρμελάδα με  έντονη τη γεύση του μήλου,εμπλουτισμένη με το άρωμα του νερατζιού,η πορτοκαλιου
Θα χρειαστούμε
1 κιλό μήλα
1 κιλό ακτινίδια(ώριμα)
1 1/2 κιλό ζάχαρη
ξυλάκι κανέλας(προαιρετικο)
1φλ.του καφέ χυμό νεράτζι η φλουδες πορτοκαλιου
και το ξύσμα από 1 νεράτζι
Καθαρίζουμε τα φρούτα μας και τα ψιλοκόβουμε
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη
την κανέλα,το χυμό και το ξύσμα(η τις φλουδες πορτοκαλιου)
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά εως οτου λιώσει η ζάχαρη
                                                                                    Σταδιακά ανακατευουμε
Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει
Ξαφρίζουμε
 και αφήνουμε την μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει.
Βάζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε.
Τα αφήνουμε σ' αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου