Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Ενα πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες...

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ:
1 βιτάμ
½ φλ.τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
Ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
2 φλ. Τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. Τσαγιού αλεύρι
3 κουτ.γλυκού μπέικιν
ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλ.τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. Τσαγιού νερό
1-2 κομμάτια κανελα
ΚΡΕΜΑ:
1 πακετο κάστερ παουντερ
2 φλ. Τσαγιού ζ.αχαρη
1 ¼ λιτρο γάλα


Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά,δουλεύοντας συνεχεια.Προσθέτουμε το ξύσμα,και το σιμιγδάλι ,αναμιγμένο με το αλεύρι και το μπέικιν,και ανακατευουμε καλά.Στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί(το ύψος του μίγματος  περίπου να είναι 2-3 δάχτυλα).Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.


Συγχρόνως ετοιμάζουμε το σιρόπι:Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 8-10 λεπτά(από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός)


Μόλις ψηθεί το ραβανί,το βγάζουμε από το φούρνο και το ποτίζουμε με το σιρόπι



Ετοιμάζουμε και την κρέμα:
Βράζουμε το 1 λίτρο γάλα.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ¼ λιτ. γαλα και προσθέτουμε το κάστερ και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά  μέχρι να διαλυθεί.Μόλις βράσει το γάλα,προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της κρέμας ανακατεύοντας συνέχεια να μην κανει σβώλους.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.


Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο χλιαρό ραβανί και αφήνουμε να κρυώσει


Αφού κρυώσει,πασπαλίζουμε με κανέλα η τρούφα,
και κόβουμε το γλυκό μας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου