Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΡΝΕ


ΚΟΡΝΕ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ:
2 φύλλα σφολιατας
½ βιτάμ λιωμένο
1 φακελλακι κρεμα βανίλια στιγμής +1 ¼ κουπες γάλα
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος + 4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Λίγο ινδοκάρυδο
Κερασάκι γλυκό(προαιρετικά)
Σιρόπι:
11/2 κουπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Χυμός από ένα λεμόνι
Την συνταγή την βρήκα εδώ και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα:http://spider-puppeta.blogspot.gr/2012/09/1-1-1-1-15-1.html


Εφτιαξα λοιπον από χαρτόνι μερικά χωνάκια και τα τύλιξα με αλουμινόχαρτο
 




Εκοψα τη σφολιατα σε λωρίδες.
Παίρνω ένα χωνάκι,το αλείφω με βούτυρο
Αλείφω και μία λωρίδα σφολιάτας,και ρολάρω το χωνάκι επάνω στη σφολιάτα
Αλείφω και το κορνέ με βούτυρο
Το βάζω σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα
Κάνω το ίδιο με όλες τις λωρίδες
Θα βγούν δύο ταψιά
Τα ψήνω για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180-200 βαθμούς

Ετοιμάζω την κρέμα βανιλιας σύμφωνα με τις οδηγίες
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη για να γίνει σαντιγυ
Ανακατεύω τη σαντιγύ με την κρέμα και τη βάζω στο ψυγείο



Βγάζω το ταψί και αφού αφήνω να κρυώσουν λίγο αφαιρώ προσεκτικά το χωνάκι
Ενώ περιμένω να κρυώσουν ετοιμάζω το σιρόπι(περίπου 3-5 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός)




Παίρνω ένα ένα και τα βουτάω στο σιρόπι προσεκτικά να μη χαλάσουν




Βάζω την κρέμα σε κορνέ και γεμίζω τα κορνεδάκια
Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο,βάζω και το κερασάκι και έτοιμα!!!!!!!!!!!!!!


Τα αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα πριν  καταναλωθούν




Εγώ έφτιαξα 1 φύλλο σφολιάτας ,και με περίσσεψε και σιρόπι και κρέμα.Για αυτό γράφω 2 φύλλα
Τα ένα φύλλο βγήκε 9 κομμάτια σχετικά μεγάλα
Τη σφολιάτα την εκοψα από την στενή πλευρά
Αν θέλετε να βγούν μικρά θα πρέπει τη λωρίδα να την κόβετε στα δύο
Προσοχή τα κορνέ να έχουν κρυώσει καλά πριν τα  γεμίσετε με την κρέμα ,αλλιώς η κρέμα θα λιώσει και θα σας παιδεψει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου