Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΑ ΣΕ ΒΑΖΟ

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΑ ΣΕ ΒΑΖΟ
ΥΛΙΚΑ:
παντζαρια(μονο τα γογγυλια)
αλατι
ζαχαρη
σκορδο
βρασμενο ξυδονερο για τα βαζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
κοβουμε τα κεφαλια απο τα παντζαρια,τα καθαριζουμε απο τη ριζα,τα πλενουμε καλα και τα βαζουμε να βρασουν σε κατασαρολα
Μολις δουμε οτι μπορουμε να τα τρυπησουμε με ενα πηρουνι,τα κατεβαζουμε απο τη φωτια και τα στραγγιζουμε
Αφηνουμε να κρυωσουν ελαφρα και τα καθαριζουμε απο την εξωτερικη φλουδα
Τα κοβουμε σε χοντρα κομματια και τα τοποθετουμε σε βαζα βαζοντας στο καθε βαζο απο 1-2 σκελιδες σκορδου
Γεμιζουμε τα βαζα με το ζεστο ξυδονερο και προσθετουμε σε καθε βαζο (χωρητικοτητα 800 γρ)1 κουταλια σουπας ζαχαρη,και μια κουταλια σουπας χοντρο αλατι
Κλεινουμε καλα τα βαζα με καινουρια καθαρα καπακια
Παιρνουμε μια μεγαλη κατσαρολα ,τοποθετουμε μια καθαρη πετσετα στον πατο της ,βαζουμε μεσα τα βαζα αραια ,γεμιζουμε με  νερο και το βαζουμε σε μετρια φωτια.
Βραζουμε για 20 λεπτα(απο την ωρα που θα ξεκινησει ο βρασμος )
Βγαζουμε με ενα τρυπητο προσεκτικα γιατι καινε ενα ενα τα βαζα,σφιγγουμε κι αλλο τα καπακια και τα γυρναμε αναποδα  για να σφραγισουν
Αφηνουμε ετσι για μερικες ωρες μεχρι να κρυωσουν καλα,αναποδογυριζουμε και αποθηκευουμε σε σκοτεινο ντουλαπι
Επειδη υπαρχει πιθανοτητα να μην σφραγιστηκαν καλα και να εχουμε δυσαρεστες μυρωδιες στο ντουλαπι μας ,τις πρωτες εβδομαδες ελεγχουμε τα βαζα μας
Υπεροχη σαλατα ,οπιαδηποτε στιγμη τη λαχταρησουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου