Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΡΩΝΙΑ

 1 φλυτζανι αποξηραμενη αρωνια,2 φλυτζανια νερο ,1,5 φλυτζανι ζαχαρη(καλυτερα καστανη αν εχεισ).Τα βραζεις μεχρι να δεσει περιπου στους 105 βαθμους.Σβηνεις τη φωτια,σκεπαζεις με μια πετσετα και ελεγχεις το σιροπι την επομενη μερα,ΑΝ το σιροπι ειναι καλο ξαναζεσταινεις λιγο ,προσθετεις το χυμο 1 λεμονιου,αποθηκευεις σε καθαρα βαζακια,βιδωνεις το καπακι αναποδογυριζεις και αφηνεις ετσι για μερικες ωρες μεχρι να κρυωσει.



3 σχόλια:

  1. σε περίπτωση που έχω φρέσκια αρωνια αλλάζει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνωμη που αργησα να απαντησω,οχι δεν αλλαζει τιποτα,αντιθετως θα γινει πολυ καλυτερο το γλυκο!

      Διαγραφή