Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΛΙΚΕΡ ΑΡΩΝΙΑ

λικερ αρωνια
100 γρ αποξηραμενη αρωνια
400 γρ γραπα
1 ξυλακι κανελας
2-3 γαρυφαλα
ζαχαρη
Βαζουμε την αρωνια με το αλκοολ ,την κανελα και το γαρυφαλο σε ενα βαζο ,κλεινουμε με καπακι και το αφηνουμε για 30 ημερες σε σκοτεινο ντουλαπι,ανακινωντας κατα διαστηματα.
Μετα τις 30 μερες,σουρωνουμε,και μετραμε το αλκοολ μας.
Για το σιροπι:
Οσα φλυτζανια αλκοολ εχουμε τοσα φλυτζανια νερο και ζαχαρη θα χρησιμοποιησουμε για το σιροπι μας
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε σε ισες ποσοτητες νερο και ζαχαρη και βραζουμε μεχρι να δεσει το σιροπι
Αφου κρυωσει, μετα το αναμιγνυουμε με το αλκοολ
Αφηνουμε σε ντουλαπι για 2-3 εβδομαδες να ενωθουν οι γευσεις,στραγγιζουμε με χαρτι κουζινας η φιλτρο καφε και το βαζουμε σε ενα μπουκαλακι
Εχει υπεροχο χρωμα και γευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου