Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

μαρμελαδα καρπουζι

Μαρμελαδα καρπουζι
Καθαριζουμε το καρπουζι απο τα κουκουτσια
Το κοβουμε σε κομμματια (μεγεθοσ περιπου οπως ενα βερυκοκο,η το ζουλαμε ελαφρα με τα χερια)
Ζυγιζουμε ,για 1 κιλο σαρκας καρπουζιου θα βαλουμε το πολυ 400 γρ ζαχαρη
Βραζουμε για αρκετη ωρα μεχρι να δεσει η μαρμελαδα
Πριν το τελος προσθετουμε 1 κλωναρι αμπαροριζα και τον χυμο απο ενα λεμονι
Οταν αρχιζει να βγαζει φουσκαλες ,αφαιρουμε την αμπαροριζα,και σκεπαζουμε με μια πετσετα μεχρι την επομενη ημερα
Την αλλη μερα ελεγχουμε το δεσιμο τηεσ μαρμελαδας,αν χρειαστει ξαναβραζουμε
Αποθηκευουμε σε βαζακια

σημειωση:εγω με 2,5 κιλα καρπουζι,εβγαλα καθαρο βαρος περιπου 1 κιλο.....επειδη το καρπουζι εχει πολυ νερο,στην αρχη βραζουμε σε πολυ δυνατη φωτια ,μεχρι να εξατμιστει το πολυ νερο.Χρειαζαται και αρκετο ξαφρισμα.Μην παραλειψετε την αμπαροριζα γιατι αυτη δινει την εξωτικη γευση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου