Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Φλουδες πορτοκαλιού γλυκό!

Φλουδες πορτοκαλιού γλυκό!
Αν έχετε αραντιστα πορτοκαλια,τις φλουδες μην τις πετατε,μαζεψτε τις,και ανά 2-3 ημέρες φτιαξτε τις γλυκό.Αφού τις πλυνετε,ξεπικριστε τις σε 3-4 νερά.Μετά τις ζυγιζετε ψιλοκοβετε με ψσλιδι η μαχαίρι και προσθέτετε ίση ποσότητα ζάχαρης( και λίγο πιο πολύ.)Βαζετε τις φλουδιτσες σε μια κατσαρόλα και τις καλυπτετε με νερό.Προσθέτετε και τη ζάχαρη και βραζετε στην αρχή σε χαμηλή φωτιά και μετά μόλις λιώσει ή ζάχαρη δυναμωνετε τη φωτιά. Ανακατευετε προσέχοντας να μη κολλήσει.Μόλις αρχίζει να δένει το γλυκό,προσθέστε το χυμό από μισό λεμονιού. Αποθηκευστε σε βαζακι.Είναι τέλειο, για γλυκό σαν μαρμελάδα, μπορείτε να το προσθέτετε σε σοκολατάκια ή όπου άλλου θέλετε!
Το ξεπικρισμα γίνεται ως εξής:Βραζετε νερό και ριχνετε μέσα τις φλουδες.Αφήστε 5-10 λεπτά να βρασουν.Πετατε το νερό και επαναλαμβάνετε άλλες 2-3 φορές.Δοκιμαζετε μια φλουδιτσα να δείτε αν ξεπικρισε και στραγγιζετε.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΤΟΥΛΑ...το χα στο νου μου αυτες τις μερες....θα γινει..καλη χρονια γεματη γλύκααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι απο τα πιο ωραια γλυκά και τρελενομαι για τα πορτοκαλια και σαν γλυκο και σαν μαρμελαδα... Καλή και ομορφη χρονια να εχεις Γιωτα μου.. με υγεια και ν είναι γλυκεια σαν τα γλυκα σου... φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή